Geschiedenis

In de geest van Peter Benoit worden deSingel en het Conservatorium doorheen de tijd steeds meer uitgebouwd tot een internationale kunstcampus. Het is een ambitieus project dat beoogt een ruimte te bieden waar niet enkel kunst getoond wordt, maar ook (aan)geleerd en gemaakt wordt. Om die rol te vervullen was meermaals een uitbreiding van de infrastructuur noodzakelijk.

Grand Café deSingel - RestaurantArchitect Léon Stynen realiseerde de campus in samenwerking met Paul De Meyer. Het geheel kreeg een tijdloze architecturale uitsraling. Het gebouw groeit, verandert, past zich aan doorheen de tijd zonder aan eigenheid in te boeten.

Voor de laatste uitbreiding van maar liefst 12.000 m2 extra ruimte werd opdracht gegeven aan Stéphane Beel Architecten. De werken lopen van 2007 tot 2010. De nieuwbouw herbergt zowel kantoren voor deSingel en het Vlaams architectuurinstituut (VAI), als ruimtes voor de podiumkunstenopleidingen (dans, drama, muziek) van de Hogeschool. De transparante doos (of glazen tussenschijf) omvat publieke functies, waaronder een multimediale leeszaal en het Grand Café.

Grand Café deSingel
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen